Når man går i forsvar

Posted in Hverdagen

Noget det der kan provokere mig mest er, når folk spørger mig om det er min psyke der gør mig syg eller om jeg er “rigtig” syg. Jeg ved at det ikke er for at gøre mig ked af det eller med onde bagtanker – men det er et område jeg inderst inde godt ved er min svaghed og derfor noget jeg skal tænke over ikke at overreagere på. For vi har alle vaner, personlighedstræk eller andet vi ikke er voldsom stolte af.

Min personlighed er bare for afslappet til at man kan kalde mine reaktioner for voldsomme, jeg bliver irriteret og råber lidt inde i mig selv. Desværre er det ikke alle der holder deres vrede over egne svagheder for sig selv, når de føler sig ramt.

Så når jeg sidder og ser tv3 – en kanal jeg selv har valgt at se. Og der kommer Min fede træner – et program jeg selv har valgt at se. Og jeg tænker de ting, der bliver vist selvfølgelig er i reality-genren, men faktisk ikke er helt tossede – ja så gør det mig delme ked af, at de medvirkende skal have dødstrusler fra folk. Folk der reagerer med had og angreb på simple kommentarer som “tyksak in the making”.

Lyt nu til hvad de siger!
Ja jeg fik lige en ekstra klump i halsen da Fetterlein fortæller, hvordan han psykisk er påvirket. Han er træt, ked af det, har migræner og er bare uoplagt. Gæt engang – DET RAMTE DELME! For inden i min hjerne kommer en meget ubehagelig tanke om, at de ting oplever jeg også. Kan mit sukkerforbrug være skyld i det? Kan noget jeg selv gør, være med til at påvirke mig så fysisk negativt? Og betyder det egentligt ikke at jeg aktivt kunne gøre noget for at få det bedre? Noget jeg jo nok har haft viden om længe, men alligevel har kørt flødeboller og Faxe kondi ind i store mængder?

Skøn tanke? Nej vel. Vi kan selv være skyld i noget. Vores valg har konsekvenser. Men helt ærligt – skal vi lige snakke om hvad der i hvert fald ikke er en rigtig reaktion her? At true en anden på livet! Kære medmennesker. Der er 1000 valg her i livet. Når vi træffer et må vi delme stå ved det. Nyd den flødebolle, hvis du vælger at spise den, men tag også konsekvenserne af det. Min reaktion – jeg er begyndt at tænke over hvad jeg putter i munden. Ikke på grund af vægten, men fordi at jeg måske kan gøre noget aktivt til, at jeg får en bedre hverdag. Og læg mærke til ordet JEG. Jeg siger ikke det er hvad andre skal gøre, jeg dømmer ikke dem, der gør noget andet – så længe det kun påvirker dem. Og trusler på en 4 årig piges liv – DET PÅVIRKER FANDME ANDRE!!!

At gå i forsvar er naturligt. Men måske det er på tide at vi stopper op og trækker vejret inden vi reagerer. På tide at vi ikke reagerer med had og angreb, men snakker om hvorfor det overhovedet gør ondt – Og så for pokker hjælper hinanden med kærlighed og omsorg. Jeg kan ikke ændre hvad andre gør, men jeg kan ændre mine reaktioner. Reaktioner der skal indeholde kærlighed og omsorg –  ikke kun til andre men også til mig selv. For jeg vælger selv hvad jeg vil fylde mit liv med, hvorfor så fravælge den hvor jeg tør udfordre mig selv? Er vores frygt for hvad vi finder inde i os selv virkelig så stor?

April 30, 2017
Previous Post Next Post

Leave a Reply