Ting vi selvfølgelig ikke spiser

Chokoladekagen der altid virker

Hvis du skal bruge en chokoladekage til en rigtig chokoladeelsker er det denne. Sammen med Chokoladecremen er det en stor chokoladebombe.

Du skal bruge:

50 gram Kakao
100 gram muscovadosukker
250 ml kogendevand
125 gram smør
150 gram sukker
225 gram mel
½ tsk bagepulver
½ tsk tvekulsort natron
2 tsk vaniljeekstrakt
2 æg

og til cremen:
125 ml kogende vand
30 gram muscovadesukker
175 gram smør
300 gram chokolade

Først laves dejen. Vandet koges og hældes over kakao og muscovadosukker i en lille skål. Rør rundt indtil dette er opløst.
Smør og sukker piskes godt, hvorefter æg puttes i et af gangen og røres op.
Mel, Natron og bagepulver sigtes i dejen, hvorefter vanilje og kakaoblandingen hældes i lidt af gangen.

Kagen bages ved 180 grader i 30-40 minutter, eller 20-25 min, hvis den laves som cupcakes.

Cremen laves mens dejen bages. Smør, chokolade, vand og muscovadosukker puttes i en gryde og varmes under omrøring. Når det er smeltet hældes det i en skål og røres til alle klumper er væk. Stil så til køl og rør jævnligt i det til den er fast nok til at sprøjte ud. Det tager ca. 1½ time.

Opskriften er en gammel en fra Nigella Lawson – hvis du ikke kender hende er hun et kig værd. Ene lækre ting vi selvfølgelig ikke spiser…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *