Burgerboller / sandwhich brød

Posted in Opskrifter

Hævetid: 2,5 time
Vi skal bruge:

2,5 dl lunkent vand
10 gram gær
100 gram fuldkornshvedemel + lidt løs
350 gram hvedemel
30 gram sukker
5 gram salt
35 gram blødt smør
sesamfrø

Først blandes vand og gær efterfuldt af fuldkornshvedemelet, sukker og salt. Til sidst blandes hvedemelet i sammen med det bløde smør og det hele æltes. Brug lidt ekstra fuldkornshvedemel indtil det hele kan æltes i hånden uden at klistre fast.

Lad dejen hæve i 1 time med fugtigt viskestykke over. Herefter deles dejen til 10 boller, der vendes i sesamfrø. Bollerne fordeles på bagepladerne og hæver i 30 minutter. Herefter gives de et godt tryk sådan, at de får burgerbolle formen og hæver endnu 1 time.

Til sidst bages de ved 220 grader i 14 minutter.

January 2, 2018
Previous Post

Leave a Reply

Har du læst disse?